zondag 14 november 2010

Creatief?

De titel van de blog verwijst naar de vraag die ik mezelf eeuwig stel. Ben ik creatief? Natuurlijk ben ik dat. Elke keer als ik iets maak, heb ik iets gecreëerd en ben ik in principe creatief. Punt is dat mijn creativiteit ernstig geblokkeerd wordt door mijn andere kant: perfectionisme. Ik ben al meerdere malen begonnen in het boek: The Artist's Way, in de hoop wat vrijer te worden. En dat heeft zeker geholpen. Maar nog steeds heb ik het boek niet helemaal doorgewerkt. Mijn grootste creatieve hobby is scrappen. Bij tijd en wijle doe ik weken over een lay-out. Als excuus roep ik dan: 'gebrek aan inspiratie'. Feitelijk is het niet meer dan perfectionisme. Wat als het niet geweldig, prachtig of op zijn minst erg mooi wordt? Wat als mijn idee in mijn hoofd niet op papier komt? Wat als...

Gisteren heb ik een nieuwe stap ondernomen op het creatieve pad. Ik heb het boek 'Wreck this journal' van Keri Smith gekocht (Nederlandse versie). Mocht je nooit van haar gehoord hebben, type haar naam dan in op google of een andere zoekmachine en je wordt overstelpt met informatie. Het boek is een soort dagboek met allerlei creatieve opdrachtjes. Het hoeft niet mooi, want zoals de naam van het boek al zegt: 'wreck this journal' is het hele idee van het boek.

Vandaag heb ik de naampagina gedaan en heb ik er een bladzijde uitgescheurd die in de wasmachine moet (echt waar)! Foto's volgen later deze week (hoop ik). Feit is dat het voelt alsof je weer 5 bent en lekker mag kliederen met verf of wat je maar wilt. Niets moet, alles mag en het hoeft niet perfect, het moet alleen maar leuk zijn... (om te doen dan).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten